måndag 14 oktober 2013

Veckan som gått

Under förra veckan lyckades jag ganska bra med min föresättning att komma ut och promenera varje dag. Jag har skaffat en app som håller reda på hur långt jag går med gps. Eftersom det är en träningsapp säger den också hur många kalorier jag bränner på mina promenader, men den tar inte med alla mocka latte och chokladmuffins från Espresso House som jag sätter i mig i beräkningen...

Det är en otroligt vacker höst vi har just nu, och även om vädret har varit litet grått vissa dagar har jag njutit av mina promenader, som mestadels gjorts här på västra Kungsholmen, Hornstulls strand och Kungsholms strand. En dag gick jag även Norr Mälarstrand bort till Stadshuset och sedan tillbaka via Hantverkargatan. Gjorde ett stopp i den underbara leksaksaffären Leksaksborgen och lyckades motstå frestelsen att shoppa med mig halva affären hem. Bestämde mig istället för att köpa alla ungarnas julklappar där när det blir dags.

Vackra höst!


Sångstund har det blivit litet si och så med. Thelma tycker att det är skoj och ler stort och förväntansfullt när jag drar igång. Hugo börjar mest gråta. Men jag försöker att inte ta det som en recension av mina artistiska förmågor utan som ett uttryck för hans oroliga läggning. Annars har han allt fler och längre stunder då han är nöjd och glad, vilket ger mig hopp inför framtiden... Han tycker om att vara i famnen och gå runt i lägenheten, han vill gärna se sig omkring. Det känns som att de båda kräver alltmer stimulans, och allt oftare börjar jag känna mig lat och tråkig som gärna sitter och tittar på någon tv-serie eller slösurfar de stunder jag är hemma. (Har tittat en hel del på zombie-serien The Walking Dead, men börjat irritera mig alltmer på de stereotypa och sexistiska mans- och kvinnorollerna, vilket blir allt svårare att bortse ifrån. Så det börjar kanske bli dags att hitta något annat att följa?)

Helgen var ganska lugn och tillbringades mestadels hemma med en hel del städning. Eftersom vi vill åka till Vietnam i vinter, och helst vara borta i två månader, måste vi hitta någon som kan hyra vår lägenhet medan vi är borta. Hyran är alltför hög för att vi ska kunna låta den stå tom. Det kom ett par och tittade på lägenheten i söndags, så vi fick köra en enorm städdrive inför deras besök. Lägenheten såg ut som en smärre katastrofzon innan dess. Nu är det riktigt fint, men svårt att upprättahålla ordningen med tre småbarn.
Lördagen blev alltså hemmadag med städning och matshopping. Söndagen började även den med panikstädning timmen innan lägenhetsvisningen (efter en jobbig natt med för litet sömn, kan tilläggas), och vi hann väl inte riktigt klart. Det kändes därför skönt när det visade sig att även de som är intresserade av att hyra lägenheten är småbarnsföräldrar, och fattade läget och faktiskt verkade tycka att det var fint hemma hos oss. De gillade vad de såg, men ville ha en veckas betänketid. Så nu hoppas vi på att de inte kommer att gilla de hus de skulle titta på under den här veckan, för i så fall kommer de nog att vilja hyra av oss.
Resten av söndagen gick åt till lunch, fika och lek i Vasaparken. Thomas ville fika med en god vän, så vi tog oss till St Eriksplan. Jag drog iväg med kidsen till parken i förväg, då caféhäng inte är en treårings favoritsysselsättning (i alla fall inte efter att chokladbollen blivit uppäten vilket den vanligtvis blir på ungefär tre sekunder). Och det var ju en sådan där strålande vacker höstdag med ståtliga träd i guldiga och eldröda färger, parken var full med lekande barn och solen sken. Jag ville ta en massa kort, men hade bara mobilen med och den gör inte riktigt naturen rättvisa, så det blev bara några kort på Olivia. Vilket inte är så bara, förstås.Thomas lyckades även klämma in en övningskörning (han har uppkörning imorgon, tisdag!) och på kvällen fick vi alla barnen att sova så att vi kunde titta på film tillsammans - Pacific Rim blev det, riktigt underhållande var den faktiskt. Min kära make blev till och med litet tårögd på slutet. Man blir blödigare av att få barn, det kan nog de flesta småbarnsföräldrar skriva under på.
Nu är det en ny vecka och den har inte börjat strålande för min del, då jag fått tråkiga nyheter från jobbet. Men mer om det en annan gång, eventuellt. Imorgon har Thomas sin uppkörning, och klarar han den kommer vi skaffa bil inom kort. Så imorgon ska jag hålla alla tummar jag har för honom!

2 kommentarer:

 1. Hittade hit via Erika kan berika och märker att din blogg är hur mysig som helst den med! Kul med en tvillingmamma till dessutom! :-)

  P.S. Kan jag få Olivias hår?! D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ska kika in på din blogg också när jag får tid. Det har varit mycket de senaste dagarna...
   Och Olivias hår, det får kanske ett alldeles eget inlägg så småningom!

   Radera