onsdag 15 januari 2014

Vinterkräksjukan och litet till

Oj vilken otur vi haft sen vi kom hit, och ändå känner jag att jag börjar ta det med ro! Nu har jag precis tillfrisknat efter en släng av vinterkräksjuka. Tack och lov att vi anställde nannyn precis innan det började, för de här dagarna har hon kunnat ta hand om Hugo och Thelma och fixat mat åt Olivia medan jag legat däckad i sängen eller med huvudet halvvägs ner i toalettstolen. Idag mår jag bra igen och har faktiskt precis varit ute på restaurang med Thomas och ett gäng vänner, utan ungarna som fått stanna hemma med... tadaaah! nannyn. Och tidigare idag tog jag med Olivia ut till Snap, bara hon och jag, så att hon fick leka av sig litet.
Innan jag blev sjuk hade vi en fin helg. Bland annat tog Ann med mig ut och shoppade litet kläder, för jag insåg snabbt att jag verkligen inte har tagit med mig någonting att ha på mig. Vi grillade hos Ann och Jakob på lördagkvällen, och då somnade alla våra barn så lägligt att vi bestämde oss för att utropa det till en trippeldejt (ytterligare ett par var gäster). Anns och Jakobs äldsta son blev sjuk under kvällen och kräktes. Hoppas ingen blir smittad, tänkte jag optimistiskt... Det var hursomhelst en väldigt trevlig kväll, vi pratade om mycket men bland annat om värdparets stundande flytt till Sverige, vilket kommer bli en enorm kontrast till deras liv här. Livet här verkar så mycket friare, på gott och ont (säger trygghetsnarkomanen i mig).

På shoppingtur med Ann - först en snabb ca phe da vid gatuköket

På söndagen var jag sådär trött som man blir efter några glas rödvin och sen läggning, men vi körde ändå en heldag med brunch på restaurang i stan tillsammans med Michael och Khiet (några andra vänner) och sedan en promenad inne på zoo, där Hugo och Thelma blev en sevärdhet i klass med de exotiska djuren. Det är första gången jag varit med om att folk faktiskt lyfter och tittar in i blöjan för att se om det är pojkar eller flickor. Kändes väl inte helt bekvämt... Hugo och Thelma sov dock vid det tillfället så de lär inte bli alltför traumatiserade.


Måndagen och tisdagen har försvunnit i vinterkräksjukans dimma och idag, onsdag, har jag som sagt varit okej igen. Vår kollektiva sjukdomshistoria började med Thomas förmodade matförgiftning, som jag nu misstänker var första omgången kräksjuka. Sedan blev Olivia febrig och hostig, efter det fick Erik, Lukas och jag vinterkräkis, och nu har Hugo och Thelma fått Olivias förkylning. De har feber, och Hugo har varit väldigt hes och hostig. De snorar också båda två, så mycket att de har svårt att äta. Jag tog med alvedon från Sverige men den börjar ta slut. Har bett nannyn köpa mer medicin, hon vet vad man ska fråga efter här. Jag hoppas i alla fall att barnen slipper vinterkräksjukan och att det här är sista omgången sjukdomar som vi ska råka på.

Sötisthelmis snorar.

Och däremellan har vi faktiskt haft trevliga stunder också. Det börjar arta sig.

1 kommentar:

  1. Åh stackars, stackars er! Vilken tur att ni har en så himla bra nanny. Och att alla sjukdomar tids nog går över, men det måste var ett helvete att vara sjuk när barnen ska tas hand om. Annars verkar det som er resa är så himla spännande och jag beundrar er som klarar det så bra med tre barn!

    SvaraRadera