söndag 2 februari 2014

Semester i Mui Ne

Det tog litet tid för oss att bestämma vad vi skulle göra över Tet, det vietnamesiska nyårsfirandet. Då stänger i stort sett hela Saigon ned och många åker iväg för att fira med sina familjer. Vi bestämde oss sent omsider för att åka till Mui Ne tillsammans med Ann och Jakob och deras två barn.

Vi hyrde en minibuss med förare och åkte från Saigon den 28 januari, och stannade sedan i tre nätter. Vi bodde på Lucy Resort, ett familjevänligt och litet slitet ställe där vi fick hyra två bungalows vid en pool. Perfekt för oss med andra ord. Stranden fanns nära, bakom ett staket, men jag höll mig mestadels vid poolen där jag kunde ha Hugo och Thelma på en filt i skuggan. Olivia föredrar också poolen framför havet då det är ganska stora vågor, och det tycker hon är litet läskigt. Men vi var i alla fall nere och samlade några fina snäckor och grävde i sanden. Jag fick även ta ett dopp.

Ann och Jakob hade snällt nog tagit med simdynor till Olivia, för vi hade glömt den flytleksak vi köpt till henne här, en simring i form av en fisk. Hon badade i poolen med simdynorna varje dag och hade jätteroligt. Det var även bra att hon kunde leka med Lukas och Khai. Ungarna kunde springa fritt inne på resorten och roa sig ganska mycket själva, och det var alltid någon av oss vuxna vid poolen för att hålla koll på barnen.

En kväll och en dag tillbringade vi i ett sommarhus tillhörande Anns vänner, ett enormt hus med stor trädgård och pool. Ett riktigt lyxigt ställe.

På dagarna gick det att amma och vila med bebbarna inne i bungalowen med öppen dörr och fladdrande gardiner, med havets brus som ständig ljudkuliss. Det var vår första semester som trebarnsfamilj, riktigt härligt och precis lagom långt också!

Jag var för lat alt. för upptagen med ungarna för att fota med min riktiga kamera. Bjuder därför på några instagrambilder istället:

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt det låter!
    Och Olivias hår alltså... så fint! :)

    SvaraRadera