tisdag 6 maj 2014

Hugo och Thelma nio månader!

Idag är tvllingarna nio månader och tillvaron med dem blir bara roligare och roligare. Det blir alltmer tydligt vilka de är, vilka små individer jag har närt vid min barm.

Thelma...

- älskar älskar ÄLSKAR att äta papper. Toapapper, hushållspapper, våtservetter som mamman glömt framme, Olivias klistermärken, post som vi missat att plocka upp från hallmattan... Alla sorters papper river hon sönder i småbitar, stoppar i munnen och tuggar lyckligt på tills någon (oftast mamman) kommer och förstör det roliga genom att avlägsna allt papper. Hur mycket jag än tycker att jag plockar undan så finns det alltid någon liten pappersbit någonstans, under soffan eller bordet eller möjligtvis under mattan. Och Thelma the destroyer will find it!

- är överlycklig över att hon nu själv kan ta sig upp till stående vid soffbord och andra lagom höga möbler. Det där med att sätta sig ner igen är desto knepigare.

- har alldeles själv också lärt sig att klappa händerna och gör det ofta och gärna. Blir mycket glad över uppmuntran i detta.

- älskar fortfarande att göra ljud: gurgel- och pruttljud, höga tjut och korta grymtningar. Spelar med tungan och låter "lälälälä". Extra roligt blir det när vi härmar henne, då kan vi få höra hennes otroligt gulliga, nöjda skratt som en bonus. Dessutom kan hon göra både "glada" och "arga" versioner av alla sina ljud.

- kryper fortfarande inte utan kör sin "skräckfilmshasning" där hon drar sig fram på armarna och låter underkroppen släpa efter. Hon övar dock då och då genom att stå och gunga på knäna, men nu när hon kan stå verkar inte krypövningarna vara riktigt lika intressanta längre.


Hugo...

- har blivit så mycket mer harmonisk sedan han lärde sig krypa. Nu har han en jäkla fart när han vill, och är på sätt och vis en helt annan bebis än tidigare. Så mycket lugnare och gladare, faktikt en riktig charmör har han blivit! Leker och busar och lägger huvudet på sned, så långt att han lägger ner det på bordet när han sitter och äter. Totalmegagulligt!

- har tagit två-tre steg utan att hålla i sig i något! Föredrar fortfarande att krypa dock.

- leker sedan ett tag att han ger mig nappar och drickkoppen de har vid måltider, han "matar" mig med den och tycker att det är väldigt roligt.

- har börjat leka kurragömma vid soffbordet (dyker ned under kanten) och bakom gardiner.

- pratar långa haranger av "dadada" och andra ljud. Mycket pratglad!


Har två ganska gnälliga bebbar just nu, som inte sovit färdigt sin förmiddagssömn, så det fick bli litet kortfattat. Underbara är mina fina ungar!


3 kommentarer:

 1. Hahaha gud va jag skrattade år "Thelma the destroyer will find it!". Exakt så är det med vår Arvid, helst hopplös är han när det gäller papper. Vilka fina barn du har, man kan inte annat än att bli kär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! De är fantastiska :)

   Radera
 2. Hahaha, skräckfilmshasningen - så sjukt roligt!

  SvaraRadera